Zoznam krúžkov 2010/2011

08.03.2011 17:42

Jazykové:

Nemecký

Cieľom krúžku je u žiakov osvojenie jednoduchej slovnej zásoby v nemeckom jazyku tak, aby sa vedeli dorozumieť.

Anglický

Krúžok je zameraný na precvičovanie gramatiky, upevňovanie vedomostí a kamunikáciu v anglickom jazyku.

 

Spoločenských vied:

Biblický 1, 2

Cieľom je postupne oboznamovať žiakov s biblickými postavami Nového i Starého zákona a s udalosťami zo života Ježiša Krista podľa období cirkevého roka; u starších aj uvedenie do orinetácie sa v Sv. písme podľa kníh resp. kapitol a veršov.

Komunikačný

Cieľom je osvojiť si základy správneho jazykového prejavu, objavovať nové možnosti prejavu a prezentovať sa na verejnosti.

Mediálny

Cieľom činnosti v krúžku je poznať základné spôsoby a techniky práce s fotoaparátom, vytvoriť námet na vlystný časopis, osvojiť si základy kulturného využitia, interpretovať charakteristiku zobrazeného materiálu a tvorba internetovej stránky CVČ.

História- pamiatky obce a okolia

Cieľom je výchova detí k národnému povedomiu, vzťahu k histórií obce a okolia, spomináť a rozširovať si vedomosti o našej obci a okolia.

 

Vedy a techniky:

Tvorivé ruky

Cieľom krúžku je rozvíjať fantáziu, obrazotvornosť, tvorivosť pomocou činností, ktoré sú zamerané na vystrihovanie, lepenie, maľovanie, skladanie, zošívanie.

Šikovné ruky

Cieľom krúžku - je práca s rôznymi materiálmi - papier, látky, farby, nožnice. Náročnosť je prispôsobená veku detí.

Dielne tvorivosti

Cieľom krúžku je priblížiť žiačkám domáce ručné práce, motivovať ich a učiť ich vyšívať, štrikovať, ako aj ovládať šijací stroj. Výsledkom sú výrobky, ktoré si žiačky vyrobili samé (vankúšiky, ihelníčky, výrobky z papiera a iné...)

Tvoríme s fantáziou

Žiačky sa oboznamujú s rôznymi materiálmi a technikami zhotovovania výrobkov a ručných prác. Využívajú odpadový aj prírodný materiál. Učia sa pracovať s elektrickými šijacími strojmi.

Domáci majstri

Cieľom krúžku je viesť deti ku gramotnosti, vzájomnej a kolektívnej spolupráci, Naučiť ich zhotovovať výrobky, malé opravy a manipulovať s náradím.

 

Kultúry a umenia:

Divadelný

Cieľom je rozvinpť záujem žiakov o divadlo. Snahou je podchytiť a rozvíjať tvorivé schopnosti žiakov, prehlbovať vzájomnú toleranciu ale zárovaň aj zdravé sebavedomie pri vystupovaní. Pri rôznych príležitostiach sa prezentovať vlastným predstavením.

Malý výtvarník

Cieľom výtvarného krúžku je výtvarnými aktivitami napomáhať deťom s postihnutím rozvíjať grafomotorické zručnosti, hrubú a jemnú motoriku kreslením, maľovaním, modelovanímj.

Dramatický

Cieľom je zlepšiť čitateľskú gramotnosť žiakov a hravou formou porozumieť danému textu. Jeho úlohou je i vylepšiť ich komunikačné schopnosti (vyjadrovať svoje pocity, myšlienky, problémy...).

Tvoríme a hráme sa

Činnosť v krúžku je zameraná na rozvoj komunikačných schopností, hrubej a jemnej motoriky detí. Rozvíjame estetické cítenie detí z daného prostredia a podporujeme kladné sociálne vzťahy v kolektíve. Cieľom je i vytvorenie kladnéhovzťahu k prírode, teda ochrana životného prostredia.

Zábavné všeličo

Cieľom krúžku je rozvoj motority u detí, komunikačné schopnocsti, spolužitie v kolektivite, základné hygienické návyky a vytvorenie pozitívneho vzťahu k prírode.

Všestranný žiak 1

Žiaci v tomto krúžku získavajú schopnosti rozširovať svoje vedomosti vo výtvarnej výchove. Zdokonaľujú motoriku rúk pri strihaní, modelovaní, kreslení...

Všestranný žiak 2

Krúžok je zameraný na aktívny oddych, výchovu a vzdelávanie. Cieľom je motivovať žiakov k samostatnej a tvorivej práci.

Všestranný žiačik

Pri práci v tomto krúžku žiaci získavajú schopnosti rozširovať svoje vedomosti v oblasti výtvarného umenia, kultúry, spoločenského správania, hygieny a športu. Pri práci s rôznymi technikami a materiálmi získavajú nové zručnosti a návyky. Rozvíjajú zmysel pre šikovnosť, presnosť a dodržiavanie časového limitu.

Z každého rožku trošku

Cieľom nášho krúžku je prispieť k osobnému rastu dieťaťa,, rozvíjať talent, estetické cítenie, pozitívny vzťah k svojim spolužiakom. Rozvíjať a osvojiť si zručnosti a v prácach vyjadriť svoje pocity.

Folklór 1, 2, 3

Činnosť krúžku je zameraná na ľudový tanec. Cieľom je vybudovať vzťah k hudbe a tancu, vzájomne porozumenie v kolektíve a tým predísť nežiadúcim vplyvom. Súčasťou práce v krúžku je aj vystupovanie na verejnosti vo folklórnych súboroch Lomničan a Lomničanik.

Krúžok aktívnych detí

Už z názvy je známe, že sme aktívní a chceme ešte viac rozvíjať, tvoriť svoju predstavivosť, schopnosť, zručnosť a návyky. Pochopiť a zvládnuť základné činnosti.

Literárno - výtvarný

Cieľom tohto krúžku je rozvíjať literárne a výtvarné cítenie detí a ich vedomosti rozvíjať formou básničiek, vinšovačiek, ktoré potom výtvarne spracovávajú výtvarnými technikami.

MŠ- Adamko - hravo a zdravo

rozvoj pohybových schopností s dôrazom na dodržiavanie bezpečnosti a ochrany zdravia prostredníctvom hier.

MŠ- Hudobno dramatický

Hlavným cieľom hodobno - dramatického krúžku je rozvíjanie hudobných schopností, prebúdzanie trvalého pozitývneho vzťahu k hudbe, utvárať pozitívny trvalý vzťah  ku knihe, literárnemu a dramatickému umeniu.

Tanečný 1, 2

Cieľom je vybudovať u detí disciplínu prostredníctvom tanca, rozvinúť cítenie ku kultúre a pohybu a taktiež bez zábran vystúpiť na verejnosti.

Street dance 1, 2, 3

Cieľom krúžku je rozvinúť pohybové, komunikačné a vzdelávacie cítenie prostredníctvom tanca. Naučiť deti plniť si svoje povinnosti, účasť na tréningoch a udržiavanie disciplíny. Pripraviť choreografiu na možnosť verejného prezentovania sa.

 

Telovýchovy a športu:

Volejbalový

Cieľom je naučiť sa a zdokonaľovať sa v technike hry, rozvíjať individuálne a kolektívne schopnosti detí prostredníctvom volejbalu.

Midi volejbal

Cieľom je rozvíjať a zdokonaľovať schopnosti detí vo volejbalových súťažiach.

Stolný tenis 1, 2

Činnosť krúžku je zameraná na rekreačné hranie stolného tenisu. Cieľom je zvýšiť aktivitu žiakov ZŠ v športovej oblasti, získavať žiakov pre stolný tenis a naučiť ich v tomto športe základné návyky a správny športový pohyb, postupne zdokonaľovať schopnosti a talent žiakov pre tento šport a zapájať ich do súťaží ZŠ v stolnom tenise a regionálnych stolnotenisových súťaží žiakov a mládeže, každoročne usporiadať turnaj pre žiakov ZŠ Veľká Lomnica s cieľom zapojenia nových žiakov do krúžku.

Šachový

Cieľom krúžku je zdokonaliť sa v hre, naučiť sa prehrať a  žiť v spolupráci s kamarátmi a rozvíjať myslenie, zmysel pre šikovnosť, presnosť a časový limit. Členovia krúžku sa zúčastňujú rôznych súťaží.

Jazdecký

Cieĺom je základný jazdecký výcvik, vychovať vzťah mládeže k zvieratám, správne zaobchádzať so zvieratami a spoznávať krásy prírody s konského chrbta.

Malý námorníci

Krúžok rozvíja všestrannosť žiakov. Okrem pohybových zručností sa venujeme rôznym tvorivým úlohám, podporujeme umelecke nadanie detí.

Florbal 1

Cieľom krúžku je naučiť deti hrať florbal a základne pravidlá hry tohoto mladého no populárneho športu.

Florbal 2

Cieľom je zdokonaľovať sa v tejto popukárnej  hre a zapojiť družstvo mužov do pravidelnej súťaže-

Futbalový 1, 2, 3, 4

Cieľom je dosiahnuť fyzický zdatnosť, naučiť sa pravidlá hry, dosahovať vynikajúce výsledky v súťažiach, naučiť sa tolerovať a predchádzať negatívnym vplyvom z vonkajšieho prostredia a zapájať sa do pravidelnej športovej činnosti.

Futbalový 11

Cieľom je zvyšovať fyzickú zdatnosť, vytrvalosť, dôslednosť a zodpovednosť, naučiť sa hrať futbal s rozumom a poriadne.

Futbalový 12, 13

Cieľom je naučiť sa pravidlá hry, prehrávať, pomôcť si, predchádzať negatívnym vplyvom, naučiť sa pravidelnosti a kolektvívnej spolupráci, zdokonaľovať sa vo futbalovej hre.

Hasičský 1, 2, 3

Cieľom tohto krúžku je zabezpečiť pripravenosť na previerky pripravenosti na okresné kolo v hasičskom športe. Viesť krúžky a zaujať mládež okrem fyzickej zdatnosti aj k vzájomnej spolupráci a včlenenia sa do spoločnosti ako ako zdatných pre túto spoločnosť.

Hokejbalový

Cieľom môjho krúžku je vybudovať vzťah detí k športu a zdravému pohybu tela, no a samozrejme zdokonalenie sa v hre.

 

Turistických a branných športov:

Športovo- turistický

Cieľom krúžku je zvyšovať fyzickú zdatnosť, vytrvalosť, zodpovednosť žiakov a to hlavne turistickými vychádzkami, zimným športovaním a taktiež hrami podľa vybraných činností.

Turistický

Naším cieľom je prehlbovať vzťah k prírode prostredníctvom pohybu na čerstvom vzduchu.

 

Informatika:

Počítačový 1, 2

Oboznameju žiakov so základmi práce na počítači. Prostredníctvom krúžku sa žiaci naučia pracovať s internetom, tvoriť prezentácie, získavať informácie z internetu a iných zdrojov.

—————

Späť


Kalendár akcií

Aktivity počas jarných prázdnin

12.03.2017 17:58
Centrum voľného času vo Veľkej Lomnici ponúklo svojim členom bohaté aktivity aj cez jarné prázdniny. Deti mohli navštíviť krúžok počítačových zručností, absolvovali tvorivé dielne a aj športové aktivity - futbal, florbal, turisitcká vychádzka do Tatranskej Lomnice. Preverili si aj svoje tanečné...

—————

Detský karnevalový sviatok

27.02.2017 19:27
V piatok, 24. februára  CVČ Veľká Lomnica sppoluorganizovalo karneval detí na 1. stupni. Každý účastník karnevalovej zábavy získal sladkú odmenu, zamaškrtil si na pripravenom občerstvení a najlepšie masky získali aj hodnotné ceny. Veselosť, radosť, tvorivosť a kopec nezabudnuteľných zážitkov...

—————

Fašiangové posedenie v klube dôchodcov

27.02.2017 19:27
25. februára sa dôchodcovia stretli na  fašiangovom posedení v klube dôchodcov vo Veľkej Lomnici. Aj CVČ im spríjemnilo toto posedenie vystúpením detí z CVČ. Svojím vystúpením potešili našich dôchodcov a vzdali im úctu. Ďakujeme!

—————

Triedne kolo v prednese poézie v 1.A

27.02.2017 19:26
CVČ Veľká Lomnica sa spolupodieľalo na organizácii triedneho kola prednesu poézie v 1.A. Každý účastník získal sladkosť a CVČ pre prvé tri miesta venovalo aj vecné ceny. A ako to dopadlo? Výsledky na základe rozhodnutia komisie v zložení triednej učiteľky Mgr. Dagmar Galschneiderovej a...

—————

Hasičská súťaž o "Putovný pohár MHZ Spišská Stará Ves"

22.02.2017 19:32
Dňa 10. februára sa konal 5. ročník halovej súťaže mladých hasičov o „Putovný pohár MHZ Spišská Stará Ves“. Aj naši dobrovoľní hasiči sa zúčastnili tejto súťaže a v konkurencii 17 družstiev obsadili 12. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu!

—————


Kontakt



Centrum voľného času Veľká Lomnica
Školská 267
059 52 Veľká Lomnica


Ing. Emília Tokárová
tel. 0917 687 663